so 14. 3. | Yogaia

Kurz základů ayurvédy a ayurvédského vaření II.

Zveme vás na roční kurz základů ayurvédy a ayurvédského vaření s Ivetou a Štefanem Palečkovými. Kurz se skládá z osmi setkání, přičemž každá dvě setkání náleží jednomu ročnímu období.
Zakázat přihlašování
Kurz základů ayurvédy a ayurvédského vaření II.

Čas a místo konání

14. 3. 2020 9:00 – 16:00
Yogaia, Na Nábřeží 1459/8A, Město, Havířov, Česko

O události

Zveme vás na roční kurz základů ayurvédy a ayurvédského vaření s Ivetou a Štefanem Palečkovými. Kurz se skládá z osmi setkání, přičemž každá dvě setkání náleží jednomu ročnímu období.  Roční období jsou také společné rámcové téma všech kurzů. 

V druhém kurzu se budeme opět věnovat přizpůsobení stravy a denního režimu v rámci JARA. Jak zvládnout přechod ze zimy do jara a celé jaro ve zdraví. Povíme si o jarní očistě, o prevenci nachlazení a jak případné nachlazení léčit. Budeme se také podrobněji věnovat dennímu režimu. Tentokrát si připravíme kičrí (jídlo vhodné při jarní očistě) a ukážeme si také variantu nedělního obědu se smaženkou. Veškeré suroviny na kurz budou zajištěny, pouze bude nutné donést si s sebou do skupinky pár kousků nádobí )informační e-mail o tom co je potřeba rozešleme týden před kurzem).  

Kurz je určený všem zájemcům, kteří se chtějí dozvědět něco o základních principech tradiční ayurvédy a také si připravit vegetariánská jídla, která mohou v různých obměnách vařit doma. Po dokončení kurzu bude účastník schopen zapracovat všechny základní principy ayurvédy do svého denního života. V rámci kurzu budou nejprve vysvětleny základní principy ayurvédy, tři dóši a tři guny (kvality), šest chutí, význam používání koření v ayurvédě a další. Hlavní zaměření kurzu bude základní principy a stravování dle ayurvédy. Budeme se věnovat jednotlivým druhům koření, vyváženosti stravy, jak nás ovlivňuje kvalita jídla. Dále se účastníci naučí, jak sestavovat denní menu. V rámci kurzu si každý účastník připraví kompletní ayurvédské menu, které se bude skládat z apetizéru, polévky, hlavního vegetariánského chodu, dezertu a nápoje.  

Nutná rezervace míst předem, a to nejpozději do 11.3. Cena jednoho kurzu je 900 Kč za účastníka. Účastníci budou pracovat v malé skupince 2-3 lidí, kapacita je omezená na 15 účastníků. Termín: sobota 14. března 2020, v čase 9 – 16 hodin  

REZERVACE MÍSTA JE PLATNÁ PO OBDRŽENÍ ZÁLOHY VE VÝŠI 250 KČ NA ČÍSLO ÚČTU STUDIA: 2901132093/2010. Záloha je vratná do 4.3., po tomto datu je pouze převoditelná na jinou osobu. Do zprávy pro příjemce prosím uveďte AJURVEDA_Jméno a příjmení_kurz1 

Pokud si přejete rezervovat místa na všech částech kurzu (termíny budeme mít po novém roce) nebo zaplatit celý kurz najednou (s 10% slevou), ozvěte se nám, prosím, na e-mail studioyogaia@gmail.com 

Informace o lektorech: Iveta a Štefan Palečkovi Manželé Palečkovi se věnují tradiční ayurvédě několik let a praktikují jí v běžném denním životě. Můžete navštívit jejich webovou stránku www.tradicniayurveda.cz